STRONA GŁÓWNA DYŻURY AKTUALNOŚCI ARCHIWUM ZARZĄD WYCIECZKI ZDJĘCIA KARTA ŻAŁOBNA AKCJE
Gotowanie INNE |
Roladki ziemniaczane Składniki: paczka suchych wafli kilogram ziemniaków przyprawa do ziemniaków 2 łyżki śmietany oliwa do smażenia bułka tarta 2 jajka koperek sól i pieprz Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki ugniatamy na puree, dodajemy 2 łyżki śmietany, przyprawę do ziemniaków, sól, pieprz (do smaku) i drobno posiekany koperek. Całość utrzeć na jednolitą masę. Masę wykładamy na wafle, które potem zwijamy w rulon. (Jeśli puree będzie ciepłe, wafle szybko namiękną i łatwo się zrolują.) Zawijamy w folię aluminiową i wkladamy na kilka godzin do lodówki.
Następnie roladę kroimy w plastry ok. 2 cm, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. Smacznego!!!
|
|